Hondenvoer

hondenvoer

Je wilt natuurlijk je hond zo gezond mogelijk voeren, maar je vraagt je wel af wat het beste hondenvoer is. Wat goed is om te weten is dat verschillende soorten voeding gelukkig ook te combineren zijn. In dit blogbericht bespreken we de verschillende soorten hondenvoer met je.

Rauwe vleesvoeding

Voor honden is rauwe vleesvoeding de meest gezonde voeding en dit past ook het beste bij het verteringsstelsel van de hond. Daarnaast geeft het ook het kleinste risico op gezondheidsklachten.

Honden die onverklaarbare gezondheidsklachten hebben, voelen zich beter als ze op rauwe vleesvoeding overgaan. De meest makkelijke manier van rauw voeren is de klant-en-klare diepvriesvoeding en wordt ook wel kvv genoemd. Kvv heeft als basis namelijk rauwe gemalen vleesproducten en deze manier van voeren wordt in Nederland steeds populairder.

Gevriesdroogd voer

Gevriesdroogd voer staat het dicht bij rauw voer. Omdat het op lage temperaturen gedroogd is, blijven de eiwitten rauw en blijven alle voedingstoffen bewaard. Het is dus in principe rauw voer, maar dan zonder de bacteriën en vocht. Hierdoor blijft het voer dus goed buiten de vriezer.

Luchtgedroogd voer

Omdat het voer op relatief lage temperaturen gedroogd is, blijven de meest voedingsstoffen in het vlees en zo blijft het eiwit rauw. Net als gevriesdroogd voer is het rauwe vleesvoeding zonder het vocht en de bacteriën. Omdat het op hogere temperaturen gedroogd is dan gevriesdroogd voeding en is er iets meer ‘schade’ aan het vlees en voedingsstoffen.

Lees meer over hondenvoer op Tinki.nl.