Spouwmuur isoleren

spouwmuurisolatie (1)

Een spouwmuur isoleren, kun je dat zelf of moet je dit door een specialist laten doen? Dat is iets wat ik mijzelf afvroeg en in dit blogbericht wil ik samen met jou op dat antwoord komen.

Een spouwmuur isoleren wordt in de volksmond ook wel spouwisolatie genoemd en dit kan met verschillende isolatiematerialen uitgevoerd worden. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan Pur, Neopixels en Knauf Supafil. Deze worden gebruikt bij verschillende soorten spouwmuurisolatie.

Maar welke is nu de juiste soort spouwmuurisolatie voor je woning en wat is het verschil tussen de verschillende soorten spouwmuurisolatie? In dit artikel help ik je graag verder om de juiste keuze te maken.

Bij de keuze maken kijk je niet alleen naar de kosten, maar ook naar de besparingen die je kunt maken. Je spouwmuur isoleren is de beste manier om te besparen en de investering is zeer eenvoudig terug te verdienen.

Het comfort van je woning wordt verbeterd door een spouwmuur isoleren en dit is dan ook echt speerpunt voor meerdere mensen die dit laten doen. Zo kan het kiezen van een goede isolatie voor een spouwmuur vaak een lastige keuze zijn, omdat isoleren gewoon maatwerk is.

Een goede spouwmuur is een isolatiesysteem wat goed bij de situatie van je woning past. Bij goed isoleren moet je oog hebben voor verschillende factoren die van invloed zijn op je woning, want na goede isolatie zul je na afloop zeer tevreden zijn. En hier gaat het natuurlijk helemaal om.

Hoe werkt het isoleren van een spouwmuur?

Een spouwmuur is een dubbele muur met ruimte ertussen en het scheidt je woonkamer van de buitenlucht. Daarom is het belangrijk dat deze spouwmuur goed geïsoleerd is. Het voorkomt dat er warmte verloren gaat en kou binnenkomt.

Tijdens het bouwen van een nieuwbouwwoning wordt de isolatie tijdens de bouw al aangebracht, maar bij oudere huizen is de spouwmuur vaak niet geïsoleerd. Het is dan ook een kleine ingreep aan je woning en het is dan ook niet van belang dat je aanpassingen aan je woning doet voordat er geïsoleerd kan worden.

Vraag een offerte aan voor spouwmuur isoleren

Een spouwmuur isoleren, dat moet echt door een specialist uitgevoerd worden, maar je wilt natuurlijk wel de beste kwaliteit voor de beste prijs. Op de website van isolatieprijsvergelijk.nl kun je eenvoudig offertes aanvragen bij verschillende partijen. Vul het formulier in waarnaar je precies op zoek bent en vraag een offerte aan. Binnen een paar uur heb je meerdere offerte ontvangen via de e-mail.