Wat is Cloud hosting?

Wat houdt cloud hosting nu in? Voor cloud hosting heb je meerdere definities, maar er is een overeenkomst te vinden in de meerdere omschrijvingen. Het kan soms lastig zijn en ik weet dat niet iedereen een allesweter kan zijn.

Uitleg over cloud hosting

Cloud betekent eigenlijk een hoeveelheid servers die je niet fysiek in je eigen pand hebt staan. Al deze servers zijn virtueel zijn aan elkaar gekoppeld en vormen samen een cluster, wat ook wel cloud hosting genoemd wordt.

Jij als consument kan van deze grote wolk een stukje huren en het gedeelte waar jij gebruik van maakt is jouw VPS. Dit is een virtuele server en wat je al denkt, dit is een stukje server voor jezelf. En je kan het gebruik zien als bij een (fysieke) losse eigen server, alleen zijn er voordelen om gebruik te maken van een virtuele server of systeem.

De voordelen van cloud hosting

Omdat cloud hosting in de wolken zit, zijn de mogelijkheden dan ook hemels te noemen. Het is mogelijk om het in te krimpen of juist uit te breiden en bij een losse server is dit een stuk moeilijker.

Denk virtueel aan wijzigingen in de processor, het geheugen en de harde schijf. En al jouw eigen opslag is centraal geregeld, bestanden worden hierdoor eenvoudig sneller beheerd en veiliger behouden. Mocht er onverhoopt iets misgaan dan is een virtual private server veel sneller te herstellen.